Tekijän opas

Leirinjohtajien tervehdys

Hei tekijä! 

 

Mahtavaa, että olet lähtenyt tekemään HuHua meidän kanssa! HuHuja on järjestetty jo vuodesta 2003, joten elokuun leiri on järjestyksessään seitsemäs. Tänä vuonna HuHu iskee mielettömillä festareillaan! 

Kun leiriprojekti aloitettiin vuoden 2020 alussa, emme osanneet odottaa, kuinka paljon koronalla olisi vaikutusta projektin tekemiseen. Tästä huolimatta HuHua on tehty ihan valtavalla innostuksella ja omistautumisella. Olemme kiitollisia kaikkien työpanoksesta ja siitä, että poikkeusoloissakin olette halunneet antaa aikaa ja panostanne HuHulle. Kaiken tämän etäilyn jälkeen on erityisen ihana nähdä kaikkia elokuussa leirillä <3 

Leirin viimein koittaessa, muistakaa että se on tehty myös teitä varten! Nauttikaa pestienne lomassa leiriarjesta, uusista ja vanhoista ystävistä sekä partiofestareista. Vaeltajaohjelmaa on luvassa päivittäin ja kahvila tarjoaa paikan rentoon hengailuun aamuhämärään asti. Paaaljon siis luvassa! 

Jos ja kun teillä on mitä tahansa asiaa, palautetta tai haastetta, niin muistakaa että täällä me ollaan teitä varten! Meille saa aina laittaa viestiä ja leirillä voitte tulla suoraan nykäisemään hihasta. Emme malta odottaa elokuista näkemistämme ja tutustumista teihin huikeisiin HuHuilijoihin! 

Emma ja Viivi, 

Leirinjohtajat 

Leirialueen kartta

Päivitetty 03.07.2021

Aikataulu

Päivitetty 26.07.2021

Varusteluettelo ​

Majoittuminen 

Pukeutuminen

Hygienia ja lääkkeet  

Muut 

Huomioithan, että leirille mukaan ottamasi tavarat ovat omalla vastuullasi. Kaikki tavarat kannattaa nimikoida ennen leirille tuloa.  

*HuHulla tekijät majoittuvat teltoissa. Voit lainata lippukuntasi telttaa tai ottaa omasi mukaan. Pestin niin edellyttäessä, nukkuminen tapahtuu mökeissä. Osa-alueen päällikkö tiedottaa asiasta enemmän. 

Camp Iskelmä -alaleiri

Harmonikka ja kevyt viihdemusiikki lumoaa!

Leirin senioreille on myös oma alaleiri Camp Iskemä! Iskelmä on paikka hengähtää leirin keskellä, sillä täällä majoittuvat vain tekijät. Jos haluat kuunnella ikivihreitä ja bailata tangon rytmiin, niin olet oikeassa paikassa. Iskelmässä danssataan järven rannalla, hoilataan Satulinnan tahtiin ja muistellaan niitä parempia aikoja. Alaleiriä voit fiilistellä mustalla värillä. 

Vaeltajaohjelma

Jokainen vaeltaja ansaitsee vaeltajaohjelmaa ja siksi HuHulla on panostettu siihen. Ohjelmaa on tarjolla monipuolisesti eri vuorokaudenaikoina ja riittää, että saavut vain paikalle omana itsenäsi. Vaeltajaohjelman kolme kärkiohjelmaa ovat: Lupauksenanto renewal ceremony, 

Vaeltajien ja tekijöiden ilta ja coachausKolmen kärjen lisäksi HuHulla toteutetaan leiripäivien aikana lyhyempiä ohjelmasettejä ja vaeltajien on mahdollista kokeilla erilaisia take away -aktiviteetteja.  

Lisäksi HuHulla vaeltajaohjelman tukikohtana toimii Salakapakka, johon vain vaeltajilla on pääsy. Salakapakassa järjestetään osa vaeltajaohjelman seteistä, mutta siellä voi myös viettää aikaa muulloinkin, kun se itsellesi on sopivinta. Salakapakka on vaeltajien paikka rentoutua ja voit tulla yksin tai kaverin kanssa. Salakapakassa on aina tarjolla hyvää musiikkia, Salakapakan väen loistava seura ja pientä tekemistä.

 Salakapakan avajaisia vietetään tiistaina ja silloin jokaisen vaeltajan on mahdollista hakea oma vaeltajapassinsa, josta löytyy kaikki tieto HuHun vaeltajaohjelmasta. 

Jokaiselle vaeltajalle on varattu yksi passi ja sillä voi saada esimerkiksi joitain etuja. Pidäthän passista hyvän huolen koko leirin ajan.  

Tule tutustumaan sisäiseen partiolaiseesi ja testaamaan, kuinka hyvin aatteesi kantaa. Ohjelmassa pääset antamaan uuden partiolupauksen, jonka vastaanottaa piirinjohtaja Eero Kivistö. Ohjelma sisältää melomista, johon kuuluu turvallisuusopastus ja –ohjaus.  

 

Ohjelmaan voi saapua joustavasti tuona aikana, ohjelman kesto yksittäiseltä osallistujalta on noin 30 min.  

Lauantaina HuHulla vietetään vaeltajien ja kaikkien tekijöiden iltaa. Ohjelmassa pääset laulamaan partiolauluja iltanuotiolla, grillaamaan ja rentoutumaan pitkän HuHuviikon päätteeksi. Ohjelmaan mukaan tarvitset istuinalustan ja ruokailuvälineet. Ohjelmaan voi saapua joustavasti tuona aikana ja ohjelma kestää sen ajan jonka viihdyt.  

Coachaus on henkilökohtaista ohjausta kokeneen ja turvallisen aikuisen kanssa. Sen kesto on noin 30 minuuttia ja sinä aikana pääset keskustelemaan yhdestä itse valitsemastasi aiheesta. Aihe voi olla esimerkiksi joku henkilökohtainen haaste tai ongelma ja se voi liittyä mihin tahansa, esimerkiksi opiskeluihin, töihin, partioon jne. Mikäli sinulle ei tule mieleen aihetta, voit osallistua silti. Coachaus järjestetään samanaikaisesti messujen kanssa ja siihen tulee ilmoittautua etukäteen Salakapakassa 

Yhteisohjelmat

Avajaiset ja päättäjäiset

HuHun avajaisissa ja päättäreissä yleisö viedään kokemaan festaripäivä kaikessa hienoudessaan ja rankkuudessaan. Yleisö pääsee nauttimaan esityksistä ja myös osallistumaan niihin itse.  

 

Mukaan et tarvitse kuin istuinalustan, festariteemaiset kuteet päälle ja runsaasti festarihenkeä!  

Taiteiden yö

Perjantai-iltana HuHulla järjestetään huikea Taiteiden yö, jossa osallistujat pääsevät rentoutumaan ja vapauttamaan luovuutensa taiteen parissa. Tule löytämään sisäinen taiteilijasi!  

 

Jos sinulla on jokin muu pesti 

leirillä ja perjantai-ilta vapaana, tule tekijäksi johonkin rennoista 

taidetyöpajoista tai osallistu 

muuten vain Taiteiden yön 

aktiviteetteihin! 

Messut

HuHun lauantain messupäivässä saat tutustua vapaasti paikalle kutsuttuihin järjestöihin ja osallistua heidän järjestämiinsä aktiviteetteihin.

Messuilta löytyy myös muita aktiviteetteja, ryhmäkeskusteluja tai voit pysähtyä juttusille luotsien ja seppojen luo. Messupäivään voit osallistua haluamaasi aikaan, voit vaikka käydä nauttimassa kahvilan herkkuja ennen kun saavut mukaan!  

 

Mukaan tarvitset juomapullon ja istuinalustan. 

 

Samaan aikaan messujen kanssa pyörii vaeltajien coachaus. Lue lisää vaeltajaohjelmasta. 

Kahvila ja bileet

Esson Baari

Leiriltä löytyy myös kahvila – ja ei mikä tahansa kahvila, vaan festarikokemukseen kruunaava se ainoa ja oikea Esson Baari! Jokaisen väsyneen festariosallistujan kahvihampaan kolotus ratkeaa huoltoasemavierailulla ennen tai jälkeen itse festareiden. Tunnelmallisesti, sekä hieman retrosti sisustetussa Esson Baarissa on tarjolla pientä makeaa ja suolaista, kuumaa mukiin ja kylmää kesäpäivän iloksi. Lisäksi bileiden aikana saatavilla on vähän suurempaa suolaista purtavaa, kun Esson Baarin ahkerat tekijät taikovat keittiössä bileillan parhaat herkut. 

Mu-mu-mutta entäs vegaaniset ja gluteenittomat purtavat? Ei kai taas dippikasviksia? Huoli pois! – Esson Baarin valikoimasta löytyy maistuvaa purtavaa jokaiselle erityisruokavalioon katsomatta. Tiikeriä tankkiin, kuten aito ja alkuperäinen Esson Baari itseään mainosti viime vuosisadalla.  

Kahvilan herkuista nauttimisen lomassa pääset nauttimaan myös huikeasta kahvilaohjelmasta. Luvassa on niin jatkuvasti auki olevia ohjelmia kuin tiettynä kellonaikana käyntiin pärähtäviä spektaakkeleja. Tule siis lataamaan puhelintasi ja pelaamaan lautapelejä, etsimään leiriseuraa Esson Baarin leiritinderistä tai laulamaan nuotiolauluja yhdessä ystäviesi kanssa. 

Esson Baari on auki joka päivä aamupalasta iltamyöhään. Huomaathan, että leirillä voit maksaa vain kortilla, joten jätä käteinen kotiin ja nappaa pankkikortti povitaskuun leirillä! 

Jotta et jää paitsi yhdestäkään Esson Baarin häppeningistä, seuraathan HuHun Instagramia ja leirikahvilan ilmoitustaulua.  

Bileet

Kuten kaikissa parhaissa partiotapahtumissa, myös HuHulla pääsee bilettämään!

Bileet alkavat joka ilta ohjelman päätyttyä ja jatkuvat yön pikkutunneille asti. Leiriläisiä saapuvat tanssittamaan ammattimaiset partio-DJ:t, joille voi esittää myös toivebiisejä. Joka illalla on oma teema, jotka antavat osviittaa illan musiikkitarjonnasta. Teemat ovat:  

Keskiviikko – Weekend 

Torstai – Blockfest 

Perjantai – Woodstock eli retroperjantai 

Lauantai – Ruisrock 

Bileisiin kannattaa varustautua ainakin hyvillä kengillä, sillä jalka saattaa uhkaavasti alkaa vipattamaan. Myös teemaan sopiva pukeutuminen on erittäin sallittua! Muuta pukukoodia ei ole, eli tule sellaisena kuin olet. Myös bileistä on mahdollista ostaa ruokaa ja juomaa, jotta juhlakansa jaksaa nauttia leiri-illasta. Kuitenkin, kuten partiotapahtumat aina, ovat myös HuHun bileet täysin päihteettömät. Vaikka hyvä meininki on taattu, kannattaa myös muistaa nukkua välillä, jotta väsy ei ala painaa ennen aikojaan. 

Raksa ja purkuleiri

HuHulla pääset osallistumaan tekijänä myös rakennus- ja purkuleirille! Rakennusleiri, paremmin tunnettuna raksaleiri kokoaa taidokkaat tekijät yhteen luomaan jotain suurta ja kaunista, nimittäin HuHun tilapäisrakennelmia tiskilinjastoista ohjelman ja ruokalan rakennelmiin.  

Raksaleiri alkaa maanantaina 2.8. ja jatkuu leirin alkuun asti. HuHu-leiri saatetaan päätökseen, kun purkuleiri starttaa leirin loputtua sunnuntaina ja jatkuu vielä maanantaina 9.8.  

Sekä rakennus- että purkuleirille osallistuminen on ilmaista ja myös toivottavaa, sillä eihän apukäsiä voi olla koskaan liikaa! Ruokahuollosta huolehtii mahtava leirikeittiömme, joten sinun ei tarvitse ahkeroida tyhjällä vatsalla. 

HuHun tiedotuskanavat

Eli miten saat tietää tärkeistä asioista leirillä.

Leirinaikainen tiedotus tapahtuu Telegram –sovelluksen tiedotuskanavien avulla. Telegrammin voit ladata ilmaiseksi kaikista yleisimmistä sovelluskaupoista. 

Jokaisella alaleirillä on oma tiedotuskanava, jonka kautta alaleiriä koskeva tieto saavuttaa kaikki. Tekijöillä on oma tiedotuskanava, jossa viestitään tekijöitä koskevista asioista! 

Tiedotuskanavalle pääset liittymään alla olevasta linkistä.

Camp Iskelmä – tiedotuskanava telegrammissa 

https://tinyurl.com/CampIskelma 

 

Toimiston terveiset

Huomaathan, että leirimaksun ja partion jäsenmaksun tulee olla maksettuna ennen leiriä.  

 

HuHun toimistosta saat aina apua, oli ongelmana kadonneet ruokailuvälineet tai unohtunut ohjelmalaakso. Lisäksi toimisto tarjoaa kännykänlatauspalvelun, johon voit tuoda puhelimesi vaikka ohjelman ajaksi! Muistathan ottaa oman laturin mukaan 🙂 

 

HuHun toimisto on leiripäivinä auki klo 8-21 (sunnuntaina klo 8.00-15.30).  

Someohje ja kuvapankki

HuHulla on haippi päällä, joten anna sen näkyä myös kuvissa! 

 

Jos ottamissasi kuvissa esiintyy muita ihmisiä, ethän julkaise kuvia somessa ilman kuvissa esiintyvien henkilöiden lupaa.  

HuHun hashtagit ovat #huhuleiri ja #huhu21, näiden lisäksi on piirin oma #lspartiopiiri ja Suomen Partiolaisten #partioscout. Merkkaathan kuviin myös @huhuleiri !! 

 

Jokaisella alaleirillä on oma hashtagi 

#huhutammerfest

#huhuflow

#huhuprovinssi 

#huhuruisrock 

#huhuaurafest

#huhuilosaarirock 

#huhuiskelmä 

Alaleiri, jonka hashtagia on käytetty eniten leirin aikana, saa leirin lopussa palkinnon! 

 

Kuvapankki

 

HuHun valokuvaajat ottavat leirin aikana upeita kuvia, jotka tulevat löytymään piirin kuvapankista.  

 

Näitä kuvia voit käyttää vapaasti, kunhan muistat merkata näihin kuviin kuvaajan esimerkiksi näin  

📸: L-SP / Pekka Partiolainen 

 

Kuvapankista otettuja kuvia ei saa muokata itse muuten kuin rajaamalla kuvaa. 

@huhuleiri

Leirituotteet

Mikä olisikaan parempi muisto leiristä, kuin leirielämän kokenut t-paita tai kesähelteillä mukana kulkeva HuHun oma juomapullo? Nyt tämä on mahdollista, sillä HuHulle on mahdollista tilata leirituotteita!

 

Lisätietoa sekä tilausohjeet tulevat sähköpostitse.

Saapuminen ja poistuminen

Saapuminen

Leirille on mahdollista saapua yhteiskuljetuksella. Yhteiskuljetusten ilmoittautuminen aukeaa myöhemmin. Yhteiskuljetusten ilmoittautumisen yhteydessä on myös mahdollisuus ilmoittautua bussivastaavaksi. Bussivastaava huolehtii, että kaikki bussiin ilmoittautuneet tulevat kyytiin. Tekijöille on varattu pysäköintipaikkoja, mutta suosithan yhteiskuljetusta tai kimppakyytejä. Tekijöiden yhteinen kyytipörssi aukeaa lähempänä tapahtumaa.  

Yhteiskyydit lähtevät piirin alueelta, joten muista piireistä saapuvat osallistujat ja tekijät voivat halutessaan saapua esim Turkuun/Raumalle ja hypätä sieltä kyytiin. Yhteiskyydeistä lisäinfoa sähköpostitse lähempänä tapahtumaa. 

Busseissa käytetään kasvomaskeja, sillä turvavälejä ei pystytä pitämään. Bussit jättävät osallistujat ja tekijät max 1,5 km päähän, joten varauduthan kantamaan tavaroitasi pienen matkan. 

Leirille voi saapua myös omalla kyydillä/kimppakyydillä. Leiripaikan osoite on Sieravuorentie 117, 27650 Honkilahti, EURA. 

Saavuttuasi leirille, käy ilmoittautumassa toimistoon, josta saat rannekkeen sekä pestiin ja majoittumiseen liittyvät tiedot.

Poistuminen

Yhteiskuljetuksella poistuvien tulee ilmoittautua oikeaan bussiin poistuessaan. Jos poistut ilman yhteiskuljetusta, käy ilmoittamassa poistumisestasi toimistoon.  

Leiriltä voi poistua omalla kyydillä/kimppakyydillä. 

Uiminen ja peseytyminen

Leirillä on mahdollista uida ihanassa Pyhäjärvessä sovittuina uima-aikoina. Muistetaan kuitenkin, että aina uidessa pitää olla uimapari. Lisäksi Sieravuoressa on kaksi saunaa, ja ne ovat leiriläisten ja tekijöiden käytössä saunavuoroilla. Tekijöiden saunavuoroilla käytössä on ranta ja -hirsisauna. Saunavuorot löydät tekijöiden aikataulusta

Leirillä on mahdollista peseytyä suihkussa. Leirillä on huomioitu mahdollisuus peseytyä omassa rauhassa. 

 

Suihkussa käyminen on pakollista, mikäli käyt uimassa. 

26.07.2021

Helppo tulla -tunnus HuHulla

Helppo tulla -tunnus on luotu auttamaan partion tapahtumien ja kurssien järjestäjiä tunnistamaan ja huomioimaan erilaisia seikkoja, jotka saattavat hankaloittaa tai estää yhdenvertaisen osallistumisen. Tunnuksen avulla myös osallistujan on helpompi arvioida, onko tapahtuma hänelle saavutettava. Tunnuksen osa-alueissa huomioidaan erilaisia tarpeita. Ohjeistus ei ole kaikenkattava. Tarkoituksena on rohkaista erilaisten tarpeiden huomiointiin ja avoimeen keskusteluun. 

 

HuHulla on käytetty tunnusta pohjana kaikelle suunnittelulle, mutta erityisesti tunnus näkyy ohjelmassa ja leirin infrassa. 

 

 • Osallistujille on aktiivisesti luotu edellytyksiä ystävystyä ja tuntea kuuluvansa joukkoon.  
 • Tapahtuman toimintatavat ohjeistetaan huolellisesti ja niin selkeästi, että ensikertalainenkin osaa toimia muiden mukana.  
 • Tapahtumaa ennen ja sen aikana viestitään tekijöille ja osallistujille, että tapahtuma on kiusaamisesta, häirinnästä ja syrjinnästä vapaa. 
 • Mikäli kiusaamistilanne ilmenee, on leirillä vastuuhenkilöitä, joiden kanssa tilanne voidaan käydä läpi
 • Leirillä on huomioitu mahdollisuus vaihtaa vaatteet ja peseytyä omassa rauhassa.  
 • Leirillä on sukupuolineutraaleja vessoja sekä esteettömiä pesu- ja wc-tiloja. 
 • Leiristä ja sen aktiviteeteista tehdyt kuvaukset kertovat kenelle tapahtuma ja aktiviteetit sopivat.  
 • Tapahtumaan luodaan ilmapiiri, jossa on helppo esittää tarkentavia kysymyksiä ja pyytää lisätietoa.  
 • Ohjelma on sukupuolisensitiivistä (oletettu sukupuoli ei määritä esimerkiksi osallistujille tarjolla olevia ohjelmia tai rooleja). 

Leirillä on mahdollisuus vetäytyä hiljaiseen paikkaan harjoittamaan uskontoaan, vaikka ohjelma ei uskonnollista olekaan. 

 • Leirillä on ensiapupiste, jonne voi mennä pienemmän tapaturman sattuessa, myös leirin turvalta voi pyytää apua tapaturmatilanteissa.  
 • Osallistuja voi tarvittaessa säilyttää lääkkeensä kylmässä. 
 • Osallistujien ruokavaliot huomioidaan ja niistä ei tehdä numeroa. 
 • Allergiat huomioidaan ruoan valmistuksessa, tarjoilussa ja tiskauksessa sekä ruoka-aineita sisältävissä ohjelmissa. 

Leirin säännöt

Leirille saapuessasi sitoudut noudattamaan näitä sääntöjä ja niiden rikkominen voi johtaa leiriläisen poistamiseen leiriltä. 

 • Huhu on päihteetön ja savuton leiri. Päihteet eivät kuulu partiokulttuuriin eikä niitä käytetä partioleirillä. Myös päihtyneenä esiintyminen tai huumausaineiden tuonti ja hallussapito leirialueella on ehdottomasti kielletty. Täysi-ikäisten tupakointi on mahdollista sille erikseen sovitussa paikassa. 
 • Telttojen pystytyksessä noudatetaan neljän metrin turvavälejä.  
 • Kaikille leirille tulevilla tulee olla paikka myös telttamajoituksessa! Pelkkä riippumatto ei siis sovi. Riippumattoja saa ripustaa vain niille merkitylle alueelle, päällekkäin riippumattoja ei saa laittaa. Riippumattojen kanssa tulee käyttää puunhalaajia yms. 
 • Hiljaisuus alaleireissä on kello 23-07, mutta esimerkiksi kahvilassa voi vielä hengailla sen auki ollessa. 
 • Pidetään leirialue puhtaana. Roskiksia löydät pitkin leirialuetta, muistetaan myös kierrättää mahdollisuuksien mukaan. 
 • Leirillä jaetun rannekkeen ja partiohuivin tulee olla näkyvissä koko leirin ajan.  
 • Kaikki kulkeminen leirialueelle ja sieltä pois tapahtuu leirin pääportin kautta. Leirialueelta ei saa poistua ilman erillistä ilmoitusta toimistolle. Portista pääsee poistumaan vasta, kun toimistosta on tullut tieto leiriläisen lähdöstä portille. 
 • Tulenteko on leirillä sallittua ainoastaan 
  turvapäällikön luvalla. 
 • Leirillä olevat puukot ja muut työkalut on säilytettävä ja kuljetettava omissa suojuksissaan tai niin, etteivät ne aiheuta vaaraa itselle tai muille. 
 • Huhulla ei hyväksytä minkäänlaista 
  kiusaamista, häirintää tai syrjintää. Hyvät käytöstavat ovat tarpeen. 
    
 • Kunnioitathan muiden omaisuutta. Leirialueella olevia rakennuksia, kasvillisuutta tai irtaimistoa ei saa vahingoittaa tai käyttää luvatta. 
 • Muista some-etiketti! 
 • Partiovakuutus ei kata hajonneita tai hävinneitä elektronisia laitteita. Kaikki arvokas kannattaa jättää siis suosiolla kotiin. 
 • Uiminen leirillä on kiellettyä uimarannan tai muun siihen osoitetun vesialueen ulkopuolella. Uiminen on sallittua vain erikseen ilmoitettuina aikoina. Uimiseen sallitut ajat ilmoitetaan leirillä. 
 • Kaikista leirin epäkohdista tulee ilmoittaa jollekin leirin tekijälle. 
 • HuHulla noudatetaan myös Suomen lakia.
 • Mikäli leirille osallistuja on vaaraksi itselleen tai toisille, päättää leirin turva kotiin lähettämisestä.

Päivitetty 05.07.2021

Miten korona huomioidaan HuHulla?

Vain täysin terveenä leirille!

HuHulle voit osallistua vain täysin oireettomana.  
Mikäli sinulla on vähäisiäkään koronavirusinfektion oireita, olet karanteenissa tai eristyksessä et voi osallistua leirille. Mikäli joudut perumaan leirille osallistumisen tästä syystä, voit hakea korvausta leirimaksun osalta partiovakuutuksesta. Lisätietoja partiovakuutuksesta täältä. 

Miten terveysturvallisuus on huomioitu?

Järjestäjä huolehtii terveysturvallisuudesta yhdessä viranomaisten kanssa sovitulla tavalla. Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että järjestäjä pitää tarkkaan myös kirjaa siitä, keitä on leirin aikana samoissa alaleireissä, jotta tarvittaessa jäljitystyö on helppoa ja tehokasta. 

Lisäksi leirillä majoittaudutaan, osallistutaan ohjelmiin ja ruokaillaan noin 50 hengen pienryhmissä.  
Tapahtuman aikana tilanteissa, joissa 50 hengen pienryhmä laajenee tai turvavälejä ei pystytä täysin varmasti pitämään, käytetään maskeja. 

Käsienpesu on mahdollista jatkuvasti ja käsidesiä on saatavilla helposti koko leirin ajan kaikilla ohjelmapisteillä, ruokailuissa, alaleireissä, yhteistiloissa jne.  
Desinfiointia ja puhtaanapitoa toteutetaan vielä normaaleja leirioloja tehostetummin.  
Maskeille on varattu riittävästi roska-astioista. 

Jokaisen vastuu!

Osallistujien on noudatettava järjestäjien määrittämien toimintaryhmien kokoonpanoa.  
Käytettävä ohjeistusten mukaisesti käsidesiä, kasvomaskeja, lajiteltava käytetyt kasvomaskit niille varattuihin roska-astioihin sekä huolehdittava käsienpesusta ja turvavälien noudattamisesta.  
Lisäksi osallistujan on noudatettava järjestäjän paikan päällä mahdollisesti annettavia lisäohjeita. 

Sairastuminen leirillä

Mikäli osallistujalla todetaan leirinaikana oireita, jotka voivat viitata koronavirusinfektioon, hänet eristetään muista osallistujista välittömästi ja huoltajien on noudettava hänet leiriltä ensitilassa ja toimitettava koronatestiin.

Seuraamme ohjeistuksia

Olemme tiiviisti yhteydessä terveysviranomaisiin ja muokkaamme/päivitämme leirin koronaturvallisuus – ohjeistuksia sitä mukaan, kun tarvetta syntyy. 

Turvallisuus HuHulla

Turva

HuHun turva on leirillä ennen kaikkea leiriläisiä varten. Kaikessa mieltä painavassa tai ongelmatilanteessa voit kääntyä turvan puoleen; meidät tunnistat keltaisista ja oransseista huomioliiveistä. Meidät saa myös kiinni puhelimitse. Turva on leirin pääportilla ympärivuorokautisesti. Turvan ohjeistusta kannattaa kuunnella, niin pysyy parhaiten turvassa, eikä hauskanpidon tarvitse keskeytyä.  

 

Muista, että turvallinen leiri tehdään yhdessä! 

 

EA

EA-tiimin tehtävänä on leirin aikana tarjota apua niin tapaturmien hoitoon kuin koti-ikävään. EA-pisteen löydät ruokalan viereisistä rivitaloista. 

 

EA-piste on avoinna 10-02 ja muina aikoina EA päivystää puhelimen päässä. Päivystysaikana soita EA-päivystykseen p. 040-4150981.

Päivitetty 30.07.2021

Luotsausasema

HuHulla pidetään huolta myös henkisestä hyvinvoinnistasi. Luotsausasemalta löydät apua niin partiokriiseihin samoajaluotsilta kuin myös muihin elämän pulmiin seurakunnan partiotyöntekijöiltä ja nuorisotyöntekijöiltä. Jos kaipaat hengähdystaukoa leiristä, apua ihmissuhteisiin tai muuten vaan seuraa, niin tervetuloa juttelemaan tai ihan vaan hengailemaan luotsausasemalle! 

 

Turvapäällikkö, Ellen Rautava p. 045-2783035 

Jos jotain sattuu

Mitä teen, jos jotain sattuu?

 1. Arvioi tilanne. Mitä on tapahtunut ja miten? 
 2. Ehtiikö soittaa EA:n paikalle?  -> Hengenvaarassa soitto hätäkeskukseen 112, mielellään Suomi-sovelluksen kautta. 
 3. Ilmoita välittömästi hätäkeskukseen soitosta turvan tiimille. 
 4. Anna ensiapua parhaasi mukaan. 
 5. Varoita muita esimerkiksi huutamalla. 
 6. Estä lisävahingot. Tulipalotilanteessa sammuta. 

  

 • Älä kuvaa mitään.  
 • Viestinnän leiriltä ulospäin hoitaa leirin johto, älä siis anna mitään informaatioita onnettomuuksista leirin ulkopuolelle. 
 • Jos tarvitset kuljetuksen loukkaantuneelle, ota yhteys lähimpään EA-henkilöön,  järjestyksenvalvojaan tai soita turvapäälikölle p. 045-2783035

Soittaminen hätänumeroon 112

 1. Soita hätäpuhelu itse, jos voit. Soita turvallisesta paikasta  
 2. Kerro, mitä on tapahtunut.  
 3. Kerro HuHu-leirin osoite, Lomakeskus Sieravuori, Sieravuorentie 117, 27650 Honkilahti, EURA 
 4. Vastaa kysymyksiin.  
 5. Toimi annettujen ohjeiden mukaan.  
 6. Lopeta puhelu vasta saatuasi luvan. 

 

Soita mahdollisuuksien mukaan käyttäen 112 SUOMI -mobiilisovellusta. Hätäkeskuspäivystäjä saa automaattisesti tiedon soittajan sijainnista, kun hätäpuhelu soitetaan sovelluksen kautta. Näin nopeutat avunsaantia, eikä sinun tarvitse itse osata kertoa tarkkaa sijaintiasi. 

 

ILMOITA AINA VAARA- TAI HÄTÄTILANTEESTA LEIRINTURVAAN KUULUVALLE HENKILÖLLE! Näin toimien turvaan kuuluvat henkilöt voivat järjestää opastuksen portilta tapahtumapaikalle. Lisäksi leirillä on pysyvästi lääkäri sekä ensiapuryhmiä, jotka hälytetään / joita informoidaan tilanteesta turvan kautta. 

 

Turvaan saat yhteyden: 

 • Keskustelu suoraan turvaan kuuluvan henkilön kanssa (keltaiset järjestyksenvalvojaliivit tai punaisetensiapuliiviit)
 • Yhteys leiriportille tai ensiapupisteelle
 • Yhteys toimistoon 
 • Turvan hälytys/päivystysnumero: 045-2783035

Yhteystiedot

Olethan ennen leiriä ja leirin aikana ensisijaisesti yhteydessä HuHun toimistoon.

 

Leirin aikana tavoitat meidät parhaiten puhelimitse. 

 

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@partio.fi

HuHun toimisto:  

Charlotta Nurmi

toimisto@huhuleiri.fi  

Toimiston 24/7 puhelinnumero leirin aikana 040 257 4045  

Leirinjohtajat:

Emma Lehtonen

050 403 2502

Viivi Larri

044 093 9598

Staabi:

Charlotta Nurmi

Osallistujapäällikkö

045 120 1280

Vilhelmiina Hännikäinen

Viestintäpäällikkö

040 555 0927

Aune Salmivaara

Muonituspäällikkö

045 112 7451

Jenna Kaarrela

Huoltopäällikkö

045 347 5063

Anni Toivanen

Talouspäällikkö

040 842 7789

Ellen Rautava

Turvapäällikkö

045 278 3035

Iida Yliniskala

Leirikokemuspäällikkö

044 070 6991

Iida Mäkelä

Ohjelmapäällikkö

040 164 5365

Partiotoimisto:

Riitta Suomi

050 312 9424

Tekijän oppaaseen voi tulla vielä pieniä muutoksia ennen leiriä. Mahdolliset päivityksen merkataan erikseen.