Saavutettavuus

Hei! Tiesitkö, että HuHulla on huomioitu saavutettavuus! Käytössämme on helppo tulla –tunnus, joka takaa sen, että olemme huomioineet moninaisuuden monelta kantilta. Alla tietoa tunnuksesta 🙂

Partion on tarkoitus olla kaikille ja siksi on partiolaisten yhteinen tehtävä mahdollistaa koloillat, leirinuotiot ja uudet ystävät yli lippukuntien ja maakuntarajojen jokaiselle.

Helppo Tulla -tunnus on luotu, jotta partiolaiset pystyisivät näkemään ennen varsinaista ilmoittautumista, että tapahtuman järjestäjät ovat pyrkineet ottamaan eri tarpeita huomioon. Mikäli et heti tapahtuman infosta näe, onko omat erityistarpeesi huomioitu, voit aina ottaa
yhteyttä järjestäjiin, jotka osaavat varmasti kertoa lisää.

Helppo Tulla -tunnuksesta löydät lisää informaatiota partion nettisivuilta, Helppo Tulla -sivulta. Sieltä löydät muun muassa kriteerit, jotka täyttämällä tunnuksen saa ottaa käyttöön.

Tunnuksen saadakseen leirillä on huomioitu esim. erityisruokavaliot, mahdollisuus yksityiseen suihkuun, paikka hiljentymiseen ja esteettömyys liikkumisessa. Lisäksi leirillä käytettävä kieli on mahdollisimman sisällyttävää ja kannustavaa.

Helppo Tulla -tunnukseen kuuluu myös leirin ilmapiiri. On tärkeää ottaa muut huomioon, että kaikilla on mukavaa leirillä. Leirillä siis kannustetaan hyvään kommunikaatioon ja ottamaan muut huomioon.

Jos haluat tietää Helppo Tulla -tunnuksesta tai HuHun saavutettavuudesta enemmän, voit olla yhteydessä moninaisuusmestari Aletta Kemppaiseen (aletta.kemppainen@partio.fi) tai leirinjohtajiin Emma Lehtoseen (emma.lehtonen@partio.fi) ja Viivi Larriin (viivi.larri@partio.fi).